Fairtrade koffie, thee, chocola en meer

Koffie, thee en meer van Fairtrade Original

Als eerste fairtrade organisatie ter wereld werken zij nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dit doen ze met een missie: eerlijk eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens. Onze en hun winst is een beter leven voor de mensen met wie ze samenwerken en van wie wij de producten verkopen. Wil je hier meer over weten klik dan op de tekst in de kop "Koffie, thee en meer van Fairtrade Original".

Naast koffie, thee en chocolade hebben we een variatie aan zoet broodbeleg, woksauzen, rijst en nog veel meer. Kom zelf langs om te ontdekken wat we allemaal hebben.

Koffie en thee d'Origin

De koffie  is Max Havelaar / Fairtrade gecertificeerd en een aantal producten zijn ook biologisch. Dit is op de pakken te zien aan het europese bio-keurmerk. Omdat koffie een natuurproduct is, kan de kwaliteit per regio van seizoen tot seizoen verschillen. Bij het melangeren wordt ervoor gezorgd dat de melange een constante smaak heeft. Hierdoor kan de samenstelling van een variant van jaar tot jaar verschillen.Biologische geproduceerde koffie bevat van nature al weinig cafeïne. Wilt u helemaal geen cafeïne in uw koffie? Er is ook een cafeïnevrije variant: een fairtrade & biologische koffie waarbij de cafeïne is onttrokken met behulp van waterstoom. Een proces waarbij dus geen chemicaliën worden gebruikt!

De fairtrade thee van Té de Origen is een heerlijke, ambachtelijke thee. Een fairtrade thee met een verhaal over mensen en product. Onze zwarte en groene thee komt uit thee land nummer één Sri Lanka. Té de Origen wordt biologisch geteeld door lokale boeren, fair trade ingekocht en verwerkt en verpakt in Sri Lanka. Zo kunnen de boeren trots zijn op hun product én blijft er zo veel mogelijk omzet achter in het land van herkomst. En...ook niet onbelangrijk; dat ze de allerhoogste kwaliteit thee hebben.

Divine Chocolade

Voor de komst van Divine fair trade Chocolate waren de cacaoboeren in Ghana geheel afhankelijk van tussenhandelaren. Zij kochten de cacao, maar betaalden de boeren pas maanden later of zelfs helemaal niet. De cacaoboeren kregen veel te weinig geld voor hun cacao. Nu zijn de boeren voor 45% eigenaar van Divine Chocolate; uniek in de wereld. Ze delen hiermee in de winst en hebben invloed op de bedrijfsvoering.

Divine wordt gemaakt van de beste kwaliteit cacaobonen uit Ghana. Pa Pa Paa noemen de cacaoboeren dat: het beste van het beste. Voor de chocolade worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt: pure cacaoboter, echte vanille, natuurlijk aroma... een ware smaaksensatie!

Fair trade chocolade van Divine Chocolate hebben we in melk, puur 85%, puur 70% en melk/cappucino. We hebben grote repen, kleine reepjes, een proefset en cacaopoeder.

Tony Chocolonely

Tony's missie is samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken. In Ghana en Ivoorkust werken zo'n 1,56 miljoen kinderen onder illegale omstandigheden en zijn 30.000 mensen slachtoffer van moderne slavernij. Ze kiezen er daarom bewust voor om te werken in deze twee landen.

Wil je hier meer van weten? Klik in het kopje van deze tekst op "Tony Chocolonely".