Mondkapjes van Smateria

Ook mondkapjes kunnen bij je outfit gaan horen. Zeker deze kleurrijke en/of neutrale mondkapjes van Smateria. Wij hebben een wisselend assortiment. De printjes wisselen steeds, afhankelijk van de stoffen die de dames in Cambodja aangeleverd krijgen.

Mondkapjes van Smateria

Onze mondkapjes zijn fairtrade en komen uit de tassenfabriek van Smateria in Cambodja. Omdat de productie van de tassen door corona bijna stil ligt, maken de 120 medewerkers nu mondkapjes. Ze werken maar met 20 personen tegelijk. Doordat de werknemers afwisselen zijn er gelukkig nog geen ontslagen geweest.

De duurzame mondkapjes zijn gemaakt van restant stoffen door de vrouwen in de werkplaats van Smateria. Door de Corona crisis waren zij zwaar getroffen en zelfs tijdelijk dicht .  Door de productie & verkoop van deze prachtige mondkapjes, kon het personeel aan het werk gehouden worden. De core business van Smateria blijft uiteraard het maken van prachtige duurzame tassen! En altijd ethically made!

De mondkapjes zitten om hygiënische reden per stuk in een plastic zakje (ja wij zijn ook TEGEN plastic verpakkingen) maar in dit geval is het echt noodzakelijk. Het plastic zakje kan je onderweg gebruiken om je gedragen mondkapje in te doen.

Om begrijpelijke redenen, worden de mondkapjes niet geruild of terug genomen.