Kettingen, oorbellen, armbanden en ringen.

In ons assortiment hebben we veel verschillende soorten sieraden van bijvoorbeeld gerecycelde materialen. Zilveren sieraden uit mexico, keramieken sieraden uit Afrika, sieraden van zijden sari's uit India, sieraden van engeltjes zilver van Nederlandse ontwerpers, enzovoorts. Voor elke smaak en outfit hebben we passende sieraden. De meeste sieraden zijn nikkelvrij.

Sjaals, tassen, portemonnees en brillenkokers.

Leuke accesoires om je outfit compleet te maken?!

Wollen, vilten, katoenen en zijden sjaals. Kurken, lederen (gerecyceld), juten, zijden, vilten en katoenen (rug) tassen en portemonnees. Brillenkokers met leuke prints. Teveel om hier te laten zien. Oh ja, er zijn ook leuke tashangers en sleutelhangers.

Eerlijke handel

Kazuri sieraden

Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!

In 1975 begon Lady Susan Wood in haar achtertuin een werkplaatsje om kralen van klei/keramiek te maken. Ze begon samen met 2 gehandicapte vrouwen. Echter, ze realiseerde zich al snel dat er veel meer vrouwen werk nodig hadden en zo werd Kazuri Beads opgericht. Hier begon de lange maar succesvolle weg naar een hulpcentrum voor vrouwen, met name alleenstaande vrouwen, die geen andere bron (echtgenoot of familie) van inkomen hadden. Omdat de werkloosheid zo hoog was (en nog steeds is) kwam het veelvuldig voor dat een werkneemster met haar inkomen een groot deel van haar familie moest zien te onderhouden. In 1988 werd de werkplaats een fabriek en het aantal vrouwen dat er werkte steeg tot 120. De vrouwen werden er opgeleid en met deze kennis produceerden ze prachtige, unieke kralen en sieraden.

Lady Wood was een visionair, een onbesproken heldin in haar tijd. Ze hielp haar man met het oprichten van de East African Flying Doctor Service, wat overging in de African Medical Research Foundation (AMREF) waarvan Michael Wood 29 jaar de algemeen directeur was.

Sjaal met Verhaal

Een cadeau voor jou, een toekomst voor haar!

Veel van onze vilten en katoenen producten kopen we in bij Sjaal met Verhaal. Dit is hun verhaal.

Er was eens…
Het verhaal begint bij Inge Hoogesteger die in 2013 voor het eerst een bezoek bracht aan Nepal. Ze stapte een compleet andere wereld in;

‘ik werd geraakt door de prachtige bevolking en de schoonheid van de natuur. Een bezoek aan een kinderhuis in Pokhara liet mij inzien dat je zelf geen kinderen hoeft te hebben om toch iets voor een kind te kunnen betekenen. Ook werd ik geraakt door de kracht van de Nepalese vrouwen.’

Want voor jezelf en je kinderen zorgen is niet makkelijk in een land waar armoede heerst en zorg en onderwijs niet vanzelfsprekend zijn. Ondanks de zware omstandigheden overheerst de vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen daar. Inge voelde zich meteen op haar gemak en wilde iets doen. Ze kocht een aantal sjaals om in Nederland te verkopen. Dat betekende inkomsten voor de vrouwen die de sjaals maken en de opbrengst zou ze doneren aan het kindertehuis. Ze had nog geen idee dat deze actie haar leven en dat van honderden andere vrouwen op zijn kop zou zetten.

Een vol huis, een vol hart
Want eenmaal terug in Nederland waren die sjaals binnen een week verkocht. En toen haar omgeving hoorde dat ze nog eens naar Nepal zou gaan, stroomden de bestellingen binnen. 

De groei van een ‘social enterprise’ 
Er kwam een pand, er kwam een heel team van enthousiaste medewerkers en het bleef allang niet meer alleen bij sjaals; vloerkleden, onderzetters, sieraden, tassen en allerlei vilten decoraties werden ingekocht. Allemaal hebben ze iets belangrijks gemeen: ze zijn kleurrijk, uniek en handgemaakt. En met de verkoop creëert Sjaal met Verhaal werk voor inmiddels meer dan duizend vrouwen in Nepal en Thailand.  Economisch zelfstandig kunnen zijn heeft een enorme positieve impact op hun leven en dat van hun kinderen. Deze missie staat altijd voorop en dat maakt Sjaal met Verhaal een ‘Social Enterprise’: een onderneming die het maken van winst niet als doel heeft, maar als middel ziet voor het bijdragen aan een betere wereld.

Dat bijdragen aan een betere wereld doet Sjaal met Verhaal niet alleen met het ondernemen, maar ook nog met het ondersteunen van verschillende projecten zoals het bouwen van een medische post en ook het kindertehuis waar het allemaal begon kan nog steeds rekenen op steun. In tijden van crisis, zoals na de grote aardbeving of de uitbraak van Covid-19, zet Sjaal met Verhaal extra stappen om de gemeenschap te helpen. 

Nog lang en gelukkig?
Nog steeds reist Inge met regelmaat naar Nepal om met eigen ogen te zien hoe alle producten gemaakt worden en hoe het gaat met de vrouwen. En er is altijd overleg met de ondernemers daar om steeds weer nieuwe producten te ontwikkelen die voldoen aan de behoefte van de Nederlandse markt. Zo is er steeds weer iets nieuws te vinden bij Sjaal met Verhaal, passend bij het seizoen en de trends die op dat moment leven. 

Toch blijft het een uitdaging om te werken aan de missie om werk te creëren voor vrouwen in Nepal zodat ze een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen. Het ontwikkelingsland wordt niet alleen geteisterd door armoede, maar kent ook vele tegenslagen in de vorm van aardbevingen, landverschuivingen, een sprinkhanenplaag en natuurlijk de crisis door Covid-19. Wanneer de landsgrenzen sluiten is er al snel een ernstig tekort aan voedsel en medicijnen. De impact van welke tegenslag dan ook is groot. Daarom is het des te belangrijker om de vrouwen daar een stabiele basis te geven en extra in te springen wanneer het land getroffen wordt door rampspoed. 

Die support kan natuurlijk niet bestaan zonder jullie, de mensen die onze producten (in)kopen. Of het een verhaal wordt met een gelukkig einde, dat bepalen we met elkaar. 

Namens ons en de honderden vrouwen in Nepal; dankjewel!